Over Speeltuin Kindervreugd

Wat is Speeltuin Kindervreugd

Speeltuin Kindervreugd is een grote speeltuin voor heel Doesburg. Het ligt aan de Marijkelaan. Dat is in de wijk Zuidelijk Molenveld. Er is een groot veld met allerlei speeltoestellen zoals klimrekken, speelhuisjes, schommels, een heel groot springkussen, wipwap en nog veel meer. 

Ook is er een clubhuis om binnen spelletjes te kunnen spelen en waar je limonade of iets lekkers kan kopen.

Er worden best vaak activiteiten georganiseerd, zoals een rommelmarkt, een buitendisco voor kinderen, de straatspeeldag, de avondvierdaagse, Paaseieren zoeken.

Speeltuinvereniging Kindervreugd

De speeltuin wordt opengehouden en onderhouden door de Speeltuinvereniging waar je met je familie lid van wordt. Er zijn ongeveer 90 gezinnen lid van de speeltuin. De Speeltuinvereniging is net als de speeltuin zelf al opgericht in 1948. De leden betalen het lidmaatschap (contributie) maar kunnen natuurlijk ook meehelpen! Want zonder vrijwilligers is er niemand die op de kinderen let, de speeltuin opend, de toestellen repareerd, limonade verkoopt, de paaseieren verstopt, de kas en de leden bijhoudt en de activiteiten organiseert.

Speeltuinvereniging Kindervreugd Doesburg

Foto: Henk Rodrigo van De Gelderlander

De speeltuin is opgericht in 1948. Vrijwilligers zorgen voor opening, speeltoezicht, administratie, de keuken, onderhoud en activiteiten.

 
 

 

 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
Preferences
 
Preferences

 

 
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
 
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
 
Return
 
 
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
 
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
 
 
English
 
 
alt
alt
 
 
Preferences

 


Contact

Speeltuinvereniging Kindervreugd

Bezoek Adres:

Marijkelaan 1
6981 GD
Doesburg

Post Adres:

Julianastraat 28
6981 EP
Doesburg


0313 - 47 54 97
06-44383028