PERSBERICHT

01-08-2022 14:17

PERSBERICHT

Renovatie gebouw Speeltuin Kindervreugd start na de vakantie! Nadat in 2020/2021 het voortbestaan van de Speeltuin Kindervreugd in gevaar kwam, hebben de Gestichten Doesburg en de Speeltuinvereniging Kindervreugd samen onderzocht welke maatregelen bijdragen aan een goede toekomst voor de speeltuin.

Hierbij bleek het vooral noodzakelijk om het gebouw van de vereniging aan te passen aan de huidige wensen en toekomstige duurzaamheidseisen.

Na een jaar voorbereiding kunnen de werkzaamheden beginnen. Speeltuinvereniging Kindervreugd en de Gestichten Doesburg hebben samen de Fa. Claus opdracht gegeven om de werkzaamheden uit te voeren.

Bestuursleden van Speeltuinvereniging Kindervreugd en de Gestichten Doesburg ondertekenen de opdracht aan de Fa. Claus voor de renovatie en verduurzaming van het gebouw.

Er gaat nogal wat gebeuren. Enerzijds wordt het gebouw verder verduurzaamd door extra isolatie, overschakelen op zonne-energie en het beëindigen van het gasverbruik.Dit is aan de buitenkant vooral te zien aan de rij zonnepanelen die op elk dakvlak (voor- en achtergevel) wordt aangebracht.

De overige wijzigingen zijn vooral aan de binnenkant:

* De keuken wordt vergroot en vernieuwd.

* De toiletten worden verplaatst, uitgebreid en vernieuwd.

* De grote zaal kan worden gesplitst in 2 kleinere zalen die apart kunnen worden gebruikt.

* Er komt een kleinere ruimte voor besprekingen en, bijvoorbeeld, individuele muzieklessen.

* Plafonds, vloeren en installaties worden vernieuwd.

* Alle verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED verlichting.

* De overdekte aanbouw krijgt glazen wanden zodat deze ook bij lagere temperaturen te gebruiken is.

Door de wijzigingen van de indeling en inrichting wordt het gebouw beter geschikt om te gebruiken voor andere groepen, verenigingen en allerlei buurtactiviteiten.

De werkzaamheden starten dit jaar na de zomer en moeten voor het zomerseizoen 2023 zijn afgerond. Speeltuinvereniging Kindervreugd wordt daarmee duurzaam en toekomstbestendig gemaakt!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

—————

Terug


Contact

Speeltuinvereniging Kindervreugd

Bezoek Adres:

Marijkelaan 1
6981 GD
Doesburg

Post Adres:

Julianastraat 28
6981 EP
Doesburg


0313 - 47 54 97
06-44383028